ÖRGÜ

Michael Powell - Nasıl Yapıldığını Bilmemiz Gereken 101 Şey


ÖRGÜ

Örgüde, kumaş yapmak için yünü iç içe geçirirsiniz.

Başlangıç

[1] İki örgü şişi, yün iplik, geniş delikli bir iğne ve makasa ihtiyacınız olacak.

[2] İlk adım, şişlerden birine ilmik atmaktır. İlmik atmak için, yünü katlayın ve şişi bir kenarından, ilmiğin ortasına doğru itin. Sonra yünü, şişin etrafında sıkılaştırın.

[3] Sonra, ilk dizi dikişinizi yapın. Bu ilmik dizmektir.

[4] İlmikli şişi sol elinize alın. Gevşek yünü, sağ elinizle tutun. Döngünün önünden arkaya doğru sağ şişi yüne geçirin ve sol şişin ucuna geldiğinizde, şişin ucunu geri çekin.

[5] Her iki şişi de sol elinizle tutun ve ipliği alıp sağ şişin üzerinden geçirin.

[6] Sağ şişi tekrar sağ elinize alın ve ipliği, sağ şişin ucunu kullanarak ilmikten geçirin.

[7] Sol şişin ucunu, yeni ilmikten itin ve sağ şişi tamamen çıkarın.

[8] Hafifçe ipliği çekerek, ilmiğin sıkılığını artırın.

[9] Sağ şişin ucunu, önden arkaya doğru, sol şişin ucunun altından yeni ilmiğe geçirin.

[10] Toplam yirmi sekiz ilmik atıncaya kadar, 5'ten 9'a kadar olan adımları tekrarlayın.

 
Temel Örgü

[1] İlmikli şiş, sol elinizde olmalı.

[2] Sağ şişin ucunu, önceki gibi önden arkaya doğru getirerek ilk ilmikten içeri sokun.

[3] İpliği sağ elinizde tutarak, alttan geçirin ve sağ şişin üzerine bırakın.

[4] Sağ şişin ucuyla, ipliği, ilmikten hafifçe çekin.

[5] Şimdi yeni bir ilmik attınız. Onu, hafifçe sol şişin üzerinden kaydırıp sağ şişe bırakın.

[6] Sağ şiş üzerinde yirmi sekiz yeni ilmik atana kadar bunu tekrar edin.

[7] Bu süreçte, ipliği yeterince gerdiğinizden emin olun. Her sıra, on sekiz santim civarında olmalı.

[8] Üçüncü sıraya geçmek istediğinizde, şişleri değiştirin, böylece ilmikli şiş, yine sağ elinizde olacaktır. Yine aynı şekilde devam edin.


Kapanış

On sekiz-yirmi santim uzunluğunda bir örgü yarattığınızda, "kapama" olarak bir işlemle, onu şişlerden çıkarmanız gerekmektedir.

[1] İki ilmik atın.

[2] Sol şişi, bu iki ilmiğe geçirin ve ikinci ilmikten geçirip şişten çıkarın.

[3] Bir başka ilmik atın, sonra bir önceki ilmiği şişten çıkarın.

[4] En sonda tek bir ilmik kalana dek devam edin.

[5] ipliği, geride on santimlik bir iplik kalacak şekilde yünden kesin.

[6] İpliği, geniş delikli iğneden geçirin ve sağlam içli dışlı dikişler atın.


Michael Powell - Nasıl Yapıldığını Bilmemiz Gereken 101 Şey







Share this article :

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

 
SUPPORT / DESTEK : ATLAS
Copyright © 2014 ATLASİZM